De dag die ik niet wist dat zou komen

Soms is het doen van een cursus geen kwestie van leren of de discipline opbrengen, maar één van de confrontatie met jezelf aangaan en dan zien te overwinnen.

Na een paniekaanval onder water, tijdens een proefduik in 2006, hoefde duiken voor mij lange tijd beslist niet meer zo nodig. Zodra mijn neus omsloten werd door een duikmasker, dan triggerde dat herbelevingen aan die onplezierige ervaring in Egypte.

Dankzij Emotieve Therapie, de rust van een ervaren maatje tijdens de proef-DSD’s en door mezelf verder te ondersteunen met PSYCH-K, kwam ik dit jaar op het punt dat ik me dapper genoeg voelde om me aan te melden voor de PADI-cursus Open Water Diver.

Toch was het nog behoorlijk uit mijn comfortzone komen, vertrouwd raken met nieuw gedrag en soms gewoon de uitgestoken hand van mijn instructeur aanpakken... De stress, het ‘s nachts ervan wakker liggen en overdag de schrik in mijn benen voelen, doen mij beseffen dat ik leef 😅

Ik denk dat dit gerust dé meest stressvolle cursus is die ik in mijn leven gedaan heb: het dealen met de mindfucks, de vrees, om elk besluit om ermee te stoppen te overrulen en dat masker toch weer op te zetten en opnieuw naar beneden te gaan...

Maar hey: I did it anyway and I succeeded 🤗

Bloed, zweet en tranen heb ik geruild voor dit certificaat. En mijn wereld is vandaag met ten minste 7 zeeën gegroeid! 🌎🐠🦀🧜🏼‍♂️🐬💦👌🏼

#jezelfoverwinnen #confrontatie #stress #comfortzone #mindfucks

Dolf van Craanenburgh team Jouw Houvast.
Alle bijdragen
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Blijf op de hoogte via social media!
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle